La volan, fără drept de conducere pe drumurile publice din România

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la trei cetățeni, care au încălcat prevederile regimului circulației circulației rutiere.

*În data de 12 noiembrie a.c., in jurul orei 10.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Viile – județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, înmatriculat în România, condus de un bărbat, cu dublă cetățenie română și americană, în vârstă 66 de ani. În autoturism se afla în calitate de pasager și soția acestuia, în vârstă de 62 de ani, de asemenea cu dublă cetățenie română și americană.

*În aceeași zi în jurul orei 15.10, echipajul poliției de frontieră a oprit pentru controlul de frontieră, pe raza localității Cuca, un alt autoturism condus de un cetățean român, în vârstă de 24 de ani.

Cu ocazia efectuării controalelor de frontieră, ambele persoane nu au putut prezenta permise de conducere valabile, pentru a șofa pe drumurile publice din România.

S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora polițiștii de frontieră au constatat că, bărbatul cu dublă cetățenie nu are dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României cu un permis de conducere eliberat de către autoritățile americane (soția acestuia cunoscând acest aspect), respectiv cetățeanul român nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile public unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere în primul caz, respectiv de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere în cel de-al doilea caz.

  • La volan, fără drept de conducere pe drumurile publice din România
  • La volan, fără drept de conducere pe drumurile publice din România

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe