La volan, deşi ştia că nu are un permis de conducere corespunzător

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care conducea un ansamblu de vehicule, deşi ştia că permisul de conducere deţinut era necorespunzător categoriei din care făcea parte mijlocul de transport respectiv.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român E.A., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, care conducea un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în Lituania, ce tracta o remorcă tip platformă, înmatriculată în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B, C, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier respectiv este necesară deținerea categoriilor “B și E”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectivla finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • La volan, deşi ştia că nu are un permis de conducere corespunzător

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe