La trecerea frontierei, cu permis de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism, deşi permisul de conducere deţinut figura ca fiind suspendat.

În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 04.30, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, un bărbat cu dublă cetățenie, româno-moldovenească, în vârstă de 31 de ani, fiind la volanul unui autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul a prezentat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române, obținut pentru categoriile AM, B1 și B.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, colegii noștri au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a comiterii unor abateri la regimul rutier.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe