La plimbare cu un autoturism fără drept de circulaţie

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetăţenie română şi R.Moldova, care a fost depistat conducând un autoturism ce nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 03.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, B.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia, model Logan, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au constatat că mijlocul de transport nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România.

Cu privire la cele constatate, B.I. a declarat că a achiziţionat autoturismul, de pe un site de specialitate, plătind suma de 3800 de euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mașina nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe