La plimbare cu un autoturism, fără drept de circulaţie

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova care a fost depistat conducând un autoturism ce nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 27 mai a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, M.G., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 52 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, model A160, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare nemţeşti.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control de M.G. pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au stabilit că mijlocul de transport nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România.

Cu privire la cele constatate, M.G. a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe