Înscris care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier au depistat la controlul de frontieră un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un înscris fals care atestă efectuarea I.T.P.-ului, pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier  - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră,  polițiștii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, anexat certificatului de înmatriculare, nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic. În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că autocolantul care atestă efectuarea  ITP-ului  este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat recent autoturismul și nu avea cunoștință despre faptul că autocolantul care atestă efectuarea  I.T.P.-ului este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei.

  • Înscris care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe