Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere, în zona de competență

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la șase bărbați, care au fost depistaţi, în zona de competență, la sfârşitul săptămânii trecute, săvârșind infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere.

* La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Frumuşiţa - jud. Galați, un autoturism marca ARO, înmatriculat în România, condus de V.E., în vârstă de 71 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine dreptul de a conduce.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

*Pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari - I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Ţigănaşi, un autoturism marca Volkswagen Crafter, condus de cetățeanul român A.C., în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia efectuării controlului, existând suspiciuni cu privire la dreptul de a conduce autovehicule, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere al bărbatului este reţinut de autorităţi.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că are permisul de conducere suspendat deoarece în luna noiembrie a anului 2018 a fost depistat conducând deşi era într-o avansată stare de ebrietate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

* În aceeşi zi, poliţişti din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic pentru control, în zona de competenţă, pe comunicaţia Ştefăneşti-Iaşi, în localitatea de frontieră Bivolari,  un autoturism marca Mazda Demio, cu numere de înmatriculare R.Moldova, condus de cetăţeanul român C.D., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, fiind fals, iar numărul de înmatriculare figurează atribuit unui alt mijloc de transport.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a preluat autoturismul de la o persoană, întrucât intenţiona să îl achiziţioneze. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este autentic sau că autoturismul nu este înmatriculat.   

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Osoi, județul Iași au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Germania, condus de M.G., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 32 ani. Acesta era însoţit de cetăţeanul din R. Moldova C.I., în vârstă de 33 de ani, proprietarul mijlocului de transport.

La solicitarea documentelor pentru control, persoana aflată la volan nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări, în urma cărora au constatat că șoferul nu deținea dreptul de a conduce.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

*În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, I.V., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un automarfar marca Volvo şi o remorcă marca Kogel.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că persoana în cauză nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „CE”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe