Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere, descoperite de polițiștii de frontieră gălățeni

 

Poliţiştii de frontieră gălățeni efectuează cercetări cu privire la trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Frumușița, județul Galați, un ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Volkswagen Caravelle și o remorcă, ambele înmatriculate în România, condus de J.P., cetățean român, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în județul Galați.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Vânători, județul Galați, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, condus de gălățeanul O.D., în vârstă de 52 de ani.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați, rezultând o alcoolemie de 0,74 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, G.A., cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

  • Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere, descoperite de polițiștii de frontieră gălățeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe