Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în privinţa a doi cetăţeni români care au fost depistaţi încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere. 

În data de 29 iulie  a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român D.E., în vârstă de 48 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Franţa.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezii efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentată la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 22.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Colţu-Cornii, comuna Grozeşti, un moped marca ITALJET, fără număr de înmatriculare sau înregistrare, condus de cetăţeanul român C.M.., în vârstă de 19 ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe