Încrederea i-a adus o lucrare penală

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră un înscris care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, ce s-a dovedit a fi falsificat.

În data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 10.50, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași - I.T.P.F. Iași, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Cotul Morii, un autovehicul marca FORD TRANSIT, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetățeanul român H.P., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Iaşi.

Având suspiciuni cu privire la documentele autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că la începutul lunii august a achiziţionat autovehiculul, după ce a găsit anunţul pe un site de specialitate, plătind suma de 11.700 RON. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la control este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

  • Încrederea i-a adus o lucrare penală
  • Încrederea i-a adus o lucrare penală

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe