Hoți-braconieri puși paznici la porumb și la căpriori, prinși de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au început cercetările cu privire la doi bărbaţi depistaţi în zona de responsabilitate la vânătoare fără să deţină documente necesare (permis/autorizaţie) și care sustrăseseră în prealabil patru saci cu porumb de pe un teren agricol pe care trebuiau să-l păzească.

În data de 24 septembrie a.c., în intervalul orar 21.00 – 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași au executat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii desfășurate, aceștia au observat un autoturism care avea un proiector mobil aprins pe care îl îndrepta în diverse direcții pe terenurile agricole dintre localitățile Copăceana, Poșta Elan și Stuhuleț și care se deplasa pe drumuri neamenajate. 

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului, pe raza localității Rînceni, comuna Berezeni și la legitimarea persoanelor, stabilind că ocupanţii mijlocului de transport sunt doi cetățeni români, ambii în vârstă de  46 de ani.

La verificarea sumară a autovehiculului, colegii noștri au observat între scaunele din față o armă de vânătoare, tip lisă, de calibru 12 mm, fără a fi purtată în husă, fără a fi frântă, în stare de funcționare și cu cartuș pe țeavă, un proiector mobil și o cutie cu 27 cartușe de vânătoare nepercutate. Totodată, în portbagajul autoturismului au fost descoperiți patru saci cu porumb.

În momentul în care colegii noștri au solicitat prezentarea autorizaţiei de vânătoare şi a permiselor de membru vânător, a permiselor de port armă şi talon/certificat, pasagerul a declarat că arma și muniția aferentă îi aparțin, dar a motivat că nu are respectivele documente asupra lui, fapt pentru care ambii cetăţeni au fost conduși, împreună cu autovehiculul la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că pasagerul avea autorizaţie de vânătoare valabilă, dar pentru un alt fond de vânătoare, în timp ce şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta un document valabil care să-i ateste dreptul de a vâna.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că, în urma  înțelegerii cu proprietarul, s-au deplasat în localitatea Copăceana pentru a păzi o parcelă de porumb de unde au sustras câte doi saci cu porumb fiecare. Aceștia au mai declarat că au folosit proiectorul mobil pentru a observa căpriori, dar că nu au împușcat nimic.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj și furt calificat.

  • Hoți-braconieri puși paznici la porumb și la căpriori, prinși de polițiștii de frontieră
  • Hoți-braconieri puși paznici la porumb și la căpriori, prinși de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe