Gălăţean cu 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat conducând de poliţiştii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 12 august a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Frumuşita, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de gălăţeanul P.I., în vârstă de 32 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că persoana în cauză emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condusă la sediul Poliţiei Rutiere Galaţi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la Spitalul “Sf. Apostol Andrei” Galaţi în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Gălăţean cu 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat conducând de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe