Falsuri depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați români care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autovehiculele pe care le conduceau.

În ziua de 25 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul român Daniel C., în vârstă de 48 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion și o remorcă, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip RCA prezentate la control pentru autocamionul în cauză, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare si au constatat că documentul nu îndeplinește condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că are calitatea de angajat al firmei de transport care are în proprietate autovehiculele în cauză şi că nu stia că documentul prezentat la control este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul român Mihail F., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Daimlerchrysler Grand Voyager, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut documentul de la un cetățean din Republica Moldova, contra sumei de 70 de euro și că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals sau falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la uz de fals.

  • Falsuri depistate la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe