Facturi comerciale falsificate, descoperite în P.T.F. Sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse în diferite locuri din autocar, 11 facturi comerciale falsificate.

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean Vasile P., în vârstă de 26 de ani, conducând un autocar, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit, în interiorul autocarului, ascunse în diferite locuri de sub mocheta acestuia, 11 facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice.

În legatură cu cele constatate, Vasile P. a afirmat că în data de 25.04.2018 aflându-se în parcarea firmei unde lucrează a fost abordat de către o persoană, ale cărei date nu le cunoaşte, care i-a înmânat documentele pe care urma să le predea în Italia, contra sumei de 50 de euro. Bărbatul a mai adăugat că un are cunoştinţă despre faptul că ştampila aplicată, pe toate cele 11 documente necesare recuperării TVA, nu este autentică şi nici cum a fost aplicată pe aceste documente. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea unui sigiliu, a unei ştampile sau a unui instrument de marcare.

  • Facturi comerciale falsificate, descoperite în P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe