Facturi comerciale falsificate, depistate în P.T.F. Sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi împreună cu lucrători vamali au descoperit, ascunse într-o mapă aparţinând şoferului unui microbuz, ce avea ca destinaţie Italia, trei facturi comerciale falsificate.

În ziua de 19 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul român Stanislav B., în vârstă de 29 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit, într-o mapă aparţinând şoferului microbuzului trei facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit cele trei facturi de la un cetăţean moldovean şi, în schimbul sumei de 30 euro, trebuia să le predea unor persoane din Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea unui sigiliu, a unei ştampile sau a unui instrument de marcare.

  • Facturi comerciale falsificate, depistate în P.T.F. Sculeni   
  • Facturi comerciale falsificate, depistate în P.T.F. Sculeni   
  • Facturi comerciale falsificate, depistate în P.T.F. Sculeni   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe