Dorea să ajungă în Lituania, utilizând un permis de conducere fals

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, N.A., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un ansamblu rutier format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în Lituania.

La controlul de frontieră, șoferul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, valabil pentru toate categoriile de vehicule.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în octombrie 2020 a urmat cursurile unei școli de șoferi din Polonia și că a intrat în posesia documentului prezentat la controlul de frontieră. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că permisul de conducere  este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Dorea să ajungă în Lituania, utilizând un permis de conducere fals
  • Dorea să ajungă în Lituania, utilizând un permis de conducere fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe