Dorea să ajungă ilegal în Franţa şi s-a ales cu dosar penal

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat din Turcia care a prezentat la controlul de frontieră un permis de rezidenţă fals.

În data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui autoturism cu destinaţia Cehia, un bărbat cu cetăţenie Republica Turcia, în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor franceze. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a recunoscut că documentul îi aparţine şi avea cunoştinţă despre faptul că este fals. Totodată a declarat că a obţinut permisul în iunie 2022, prin intermediul unui concetăţean, căruia i-a plătit suma de 500 de euro, dorind să îl folosească pentru a ajunge la rudele sale în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la uz de fals în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a  frontierei de stat.

  • Dorea să ajungă ilegal în Franţa şi s-a ales cu dosar penal

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe