Doi tineri din R. Moldova, opriți la frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat în zona de responsabilitate doi tineri din Republica Moldova, care au încercat să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni- I.T.P.F. Iași, acționând în baza unei informații provenite de la un polițist de frontieră aflat în timpul liber, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, în apropierea malului românesc al râului Prut, două persoane de sex masculin, cu îmbrăcămintea și încălțămintea ude și murdare de noroi, și care nu-și justificau prezența în zonă.

Colegii noștri au procedat la conducarea celor două persoane la sediul sectorului în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efecuate, cu sprijinul autorităților din R. Moldova și din declarațiile persoanelor, s-a stabilit că cei doi tineri sunt Ion H. și Nicolae T., cetățeni din R. Moldova, în vârstă de 21 ani, respectiv, 19 ani și au trecut râul Prut înot cu intenția de a ajunge în municipiul Galați și de a-și găsi un loc de muncă.

Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că Ion H. a mai fost depistat, în cursul anului trecut, încercând să intre ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

  • Doi tineri din R. Moldova, opriți la frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe