Doi gălăţeni prinsi la furat de către poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat doi bărbaţi care transportau cu un atelaj hipo peste 500 de kilograme de porumb ştiuleţi, sustrase de pe o suprafaţă cultivată, aparţinând unei societăţi agricole.

În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orelor 04.00, poliţisti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, care desfăşurau o misiune specifică cu autospeciala care funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat pe direcţia localităţii de frontieră Măstăcani, două persoane cu un atelaj hipo care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

La nivelul sectorului a fost declanşată o acţiune specifică, în zonă deplasându-se o echipă de intervenţie care a procedat la interceptarea celor două persoane. Deoarece acestea nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu au putut indica locul culegerii porumbului, în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de  frontieră au stabilit că cele două persoane sunt gălăţenii O. N. în vârstă de 38 ani şi D. M. în vârstă de 17 ani.

Procedând la verificarea atelajului hipo, lucrătorii noştri au descoperit cantitatea de 505 kilograme de porumb ştiuleţi pe care persoanele declară că au reuşit să o sustragă de pe suprafaţa cultivată a unei societăţi agricole.

Întreaga cantitate de porumb, în valoare de 303 lei, a fost predată pe bază de proces verbal unui reprezentant al societăţii agricole, iar pe numele celor două persoane poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

  • Doi gălăţeni prinsi la furat de către poliţiştii de frontieră   
  • Doi gălăţeni prinsi la furat de către poliţiştii de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe