Doi gălăţeni cercetaţi pentru activităţi de braconaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat doi gălăţeni care pescuiau, pe lacul Brateş, dintr-o barcă de fibră cu ajutorul a cinci plase din aţă şi monofilament, fără a deține documente legale.

În data de 14 iunie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu sprijinul unui jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat pe Lacul Brateş, doi gălăţeni, N. P. în vârstă de 58 de ani şi F. P. în vârstă de 50 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit două plase monofilament în lungime de 300 de metri, trei plase din aţă în lungime de 150 de metri şi cantitatea de 12 kg peşte, diverse specii, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă sau autorizaţie pentru pescuit.

Plasele de pescuit şi barca, toate în valoare totală de 5.300 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor din plasă de tip monofilament şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit comercial de către persoane neautorizate a năvoadelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

  • Doi gălăţeni cercetaţi pentru activităţi de braconaj
  • Doi gălăţeni cercetaţi pentru activităţi de braconaj

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe