Documente false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări cu privire la doi tineri care deţineau documente false. 

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control a frontierei, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager într-un microbuz, înmatriculat în Cehia.

În bagajele personale a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul, în luna septembrie, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 50 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași - I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Medeleni, un autoturism marca Opel-Zafira, înmatriculat în Cehia, condus de ieșeanul B.F., în vârstă de 31 de ani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că B.F. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Documente false descoperite la controlul de frontieră
  • Documente false descoperite la controlul de frontieră
  • Documente false descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe