Documente false, descoperite la  Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în cazul unui bărbat în bagajul căruia au fost descoperite documente false cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

În data de 26 iulie a.c., în jurul orei 20.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul din R.Moldova Vasile G., în vârstă de 28 de ani.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine asupra sa documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit în urma căruia au fost descoperite, ascunse în bagajul personal al tânărului, o carte de identitate,  un permis de conducere şi un card atestat profesional, toate cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

 În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentele de la persoane a căror identitate nu o cunoaşte, plătind suma totală de 1.700 euro. Tânărul a mai adăugat că nu are cunoştinţă că documentele sunt false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale

 

  • Documente false, descoperite la  Sculeni
  • Documente false, descoperite la  Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe