Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la trei cetățeni moldoveni care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

* La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat la controlul de frontieră, cetățenii din R. Moldova, L.I. şi T.P., în vârstă de 35 respectiv 25 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Volkswagen, ambele înmatriculate în Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicate pe reversul certificatelor de înmatriculare, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, L.I. a declarat că, în schimbul sumei de 200 de euro, un conaţional s-a ocupat de efectuarea inspecţiei tehnice. T.P. a declarat că a achiziționat autoturismul de la un cetățean român, plătind pentru el suma de 1500 de euro, primind şi documentele prezentate la control. Ambii bărbaţi au mai adăugat că nu aveau cunoștință despre faptul că documentele nu ar fi fost autentice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

* Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul I.A., în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având categoriile  B, C.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, I.A. a declarat că a obţinut permisul prezentat la control cu ajutorul unui conaţional căruia i-a dat o copie după buletinul de identitate, o fotografie şi suma de 200 de euro.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe