Documente false depistate la controlul de frontieră

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări cu privire la trei tineri care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

În data de 21 februarie a.c, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, cetăţenii din R. Moldova Alexei P., în vârstă de 28 de ani și Andrei P, în vârstă de 26 de ani, ambii pasageri într-un autocar marca Mercedes, care efectua o cursă pe relaţia Chişinău - Paris.

În baza unei analize de risc pe fraude documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, asupra celor doi bărbaţi, două permise de conducere similare celor eliberate de autoritățile din R. Moldova, ce prezentau suspiciuni de contrafacere.

Astfel, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În legătură cu cele constatate, cei doi tineri au declarat că nu aveau cunoştinţă că permisele de conducere nu sunt autentice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material  în înscrisuri oficiale.

În data de 21 februarie a.c., în jurul orei 23.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Nicolai C., în vârstă de 21 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion şi o remorcă, ambele înmatriculate în România.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru ansamblul auto, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constat că inspecţia tehnică periodică este expirată din data de 16.01.2018.

În legătură cu cele constatate, persoana în cauză a declarat că în cursul zilei de 21.02.2018 s-a deplasat la sediul firmei din municipiul Chişinau, al cărei angajat este, a preluat ansamblul auto şi mapa cu documentele prezentate la control, fără a avea cunoştinţă că data care atestă valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a semiremorcii este modificată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals.

  • Documente false depistate la controlul de frontieră  
  • Documente false depistate la controlul de frontieră  
  • Documente false depistate la controlul de frontieră  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe