Documente false ascunse în husa unei tablete, descoperite la controlul de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi au descoperit într-un microbuz, în husa unei tablete, o carte de identitate  şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităţilor române, ce s-au dovedit a fi false.

În data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul român Vladimir U., în vârstă de 31 de ani, conducând un microbuz care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Belgia.

Existând suspiciuni că Vladimir U. ar putea transporta documente false sau falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, în husa tabletei, prinsa in plafon si folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei, o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităților române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa documentelor, el preluând mijlocul de transport din municipiul Chişinău, deoarece şoferul care trebuia să efectueze cursa s-a îmbolnăvit.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

  • Documente false ascunse în husa unei tablete, descoperite la controlul de frontieră   
  • Documente false ascunse în husa unei tablete, descoperite la controlul de frontieră   
  • Documente false ascunse în husa unei tablete, descoperite la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe