Document fantezist cumpărat cu 1.000 de euro, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica  Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere care nu este emis de nicio autoritate de stat.

În data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean moldovean, în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere, care avea imprimate fotografia şi datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, nu este eliberat de autoritatea vreunui stat, fiind un document fantezist.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că fiind la muncă în Israel, pentru a putea ocupa postul de şofer transport marfă a apelat la un coleg care i-a obţinut acest permis de conducere. Pentru acest serviciu, a plătit suma de 1.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducere auto cu permis necorespunzător.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe