Document fals achiziţionat cu 1.500 de euro, depistat la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat din Ecuador care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate spaniolă falsă.

În data de 28 mai a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager, un cetățean din Ecuador, în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor spaniole, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control, au fost efectuate verificări specifice efectuate, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean spaniol, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 de euro și că urma să folosească documentul pentru a călători mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe