Document de identitate fals, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi au descoperit în portofelul unui cetățean moldovean, o carte de identitate românească falsă, pe care bărbatul intenţiona să o ducă unui cunoștințe în Italia.

În ziua de 3 august a.c., în jurul orei 09.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul din Republica Moldova Ion S., în vârstă de 27 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în portofelul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de o cunoştinţă să îi ducă cartea de identitate descoperită în portofelului său până în Italia, unde persoana respectivă se afla, necunoscând faptul că documentul este fals.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe