Document care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, falsificat

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați - rutier  au depistat  un bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră un înscris, fals, care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră,  polițiștii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, respectiv anexa certificatului de înmatriculare, nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentrare, ocazie cu care s-a constatat că documentul prezintă adăugiri, iar codul stației I.T.P. înscris pe anexă, diferă de codul din ștampila aplicată, astfel documentul fiind falsificat.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a efectuat inspecția tehnică periodică la o firmă de pe raza municipiului București, după ce a fost îndrumat de către un lucrător din cadrul Poliției Rutiere din București.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de de fals.

  • Document care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, falsificat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe