Document bulgăresc care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au depistat în trafic un cetățean român, care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea, un document care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice, fals.

În data de 02 octombrie  a.c., în jurul orei 11.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control la intersecția  DN 24D cu DJ 253, pe raza localității Băleni,  județul Galați, un autoturism înmatriculat în Bulgaria,  condus de un cetățean român în vârstă de 40 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un document care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice, cu însemnele autorităților din Bulgaria, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentele autoturismului de la un cetățean bulgar,  când  a achiziționat mașina și că nu avea cunoștință despre faptul că documentul în cauză nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și  uz de fals.

  • Document bulgăresc care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe