Diverse modalități de ascundere a țigărilor de contrabandă

Echipele comune de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit 11.600 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, pe care trei cetățeni români încercau să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița -I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățenii români V.A., C.D. și V.I., cu vârste cuprinse între 39 și 41 de ani, doi dintre ei în calitate de şoferi ai unor mijloace de transport, iar unul pasager într-un autoturism.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport şi persoanelor, ocazie cu care, echipele comune de control au descoperit ascunse în roata de rezervă a autovehiculului condus de V.A., în aripa dreaptă spate a autoturismului condus de C.D. și lipite pe corpul lui V.I., cantitatea totală de 11.600 țigatete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor în valoare totală de 2.658 lei şi sancţionarea bărbaţilor cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei.

  • Diverse modalități de ascundere a țigărilor de contrabandă   
  • Diverse modalități de ascundere a țigărilor de contrabandă   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe