Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere, similar celor emise de autorităţile din România, fals.

În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 12.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din ţară, pasager al unui autocar înmatriculat în România, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din România, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2019, fiind în Italia şi având nevoie de permis de conducere la locul de muncă, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui bărbat ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

  • Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui
  • Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe