Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui microbuz, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, constatându-se că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în luna martie a acestui an, fiind în Italia, şi-a pierdut permisul de conducere valabil deţinut şi pentru că avea nevoie de permis de conducere la locul de muncă avut, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe