Depistat la volanul unui ansamblu de vehicule cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări pe numele unui cetăţean din R. Moldova, şofer al unui autocamion, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 3 august a.c., în jurul orei 06.45, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean Evgheni M., în vârstă de 25 de ani, care conducea un autocamion marca DAF, înmatriculat în Federaţia Rusă.

La controlul de frontieră, pe lângă documente necesare trecerii frontierei, la solicitarea lucrătorilor noştri, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, eliberat de autorităţile moldovene, valabil pentru categoriile B, C, BE şi CE.

Având suspiciuni asupra autenticităţii permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, find fals. Totodată, lucrătorii noştri au mai constatat faptul că bărbatul deţine permis de conducere doar pentru categoriile B şi C.

Cu privire la cele constatate, conducatorul auto a declarat că permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră l-a obţinut cu ajutorul unei persoane a cărei identitate nu o cunoaște, contra sumei de 150 de euro, având cunoştinţă că acesta este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe