Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră un cetăţean R. Moldova care se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul R. Moldova, D.I., în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Man  și o remorcă marca Schmitz, ambele vehicule înmatriculate în R. Moldova. 

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică. Astfel, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bărbatul a fost testat cu un aparat etilotest, de către lucrători din cadrul Serviciului Rutier Galați, rezultând o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, unde a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

  • Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe