Depistat la volan fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au depistat în trafic un tânăr aflat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au oprit pentru control pe DJ 248B, pe comunicația Tomești-Holboca, județul Iași, un autoturism marca Mitsubishi Space Star, înmatriculat în România, condus de ieşeanul V.I., în vârstă de 21 ani.

Cu ocazia controlului,  în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că V.I. nu deţine permis de conducere. Totodată, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spital Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducere unui vehicul fără permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Depistat la volan fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice
  • Depistat la volan fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe