Depistat la controlul de frontieră, fără drept de circulaţie

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a fost depistat conducând un autovehicul care nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de  09 martie a.c., în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova B.S., în vârstă de 38 de ani, care conducea un microbuz marca Ford, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, colegii noştri au constatat că acesta are atribuite numere de înmatriculare de garaj (cu valabilitate limitată şi valabile doar pe teritoriul Germaniei).

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe