Depistat conducând un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu avea un permis de conducere autentic  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi - P.T.F. Sculeni au depistat un cetăţean român care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un permis de conducere fals şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Tudorel B., în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România.

Pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile B şi C1. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Totodată, la controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică şi vorbea incoerent, fapt pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cetăţeanul moldovean a fost testat cu aparatul alcooltest, de către lucrători din cadrul Serviciului Poliției Rutiere rezultând o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Cu privire la permisul de conducere, bărbatul  a declarat că, în timp ce lucra în Suedia, deoarece și-a pierdut permisul de conducere eliberat de autoritățile din România, a apelat la o persoană de sex masculin de origine suedeză, ale cărei date de identificare nu le cunoaște, care, în schimbul sumei de 1.500 de euro, i-a procurat permisul de conducere prezentat la control.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o imbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

  • Depistat conducând un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu avea un permis de conducere autentic  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe