Depistat conducând un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi - P.T.F. Sculeni au depistat un bărbat, care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Gheorghii T., în vârstă de 61 de ani, care conducea un autoturism marca Seat, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta emana halenă alcoolică şi vorbea incoerent, fapt pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare s-a procedat la conducerea cetăţeanului la Spitalul clinic de Urgenţă ,,Sfântul Spiridon” Iaşi, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar Gheorghii T. a refuzat deşi i s-a adus la cunoştinţă că fapta constituie infracţiune.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că, în jurul orei 10.00, a consumat băuturi alcoolice într-un restaurant de pe raza municipiului Iaşi, iar în jurul orei 15.00 a urcat la volanul autoturismului pe care l-a condus până în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

  • Depistat conducând un autoturism,deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice
  • Depistat conducând un autoturism,deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe