Data de 13,  zi cu ghinion pentru un vasluian, care trebuia să predea în Italia o carte de identitate falsă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați - rutier au descoperit, ascunsă asupra unui bărbat, o carte de identitate cu însemnele autorităților din  România, ce s-a dovedit a fi  falsă.

În data de 13 august a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România, H.G. cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a descoperit, în borseta persoanei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate,  H.G.  a declarat că a primit documentul de la o persoană, ale cărei date nu le cunoaşte, şi trebuia să îl predea, în Italia, unui alt cetăţean din R.Moldova.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Data de 13,  zi cu ghinion pentru un vasluian, care trebuia să predea în Italia o carte de identitate falsă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe