Cu permisul fals la controlul de frontieră, susţinând că este autentic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un autocamion, R.R. cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, având imprimată fotografia sa, despre care colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în Chişinău, plătind suma de 300 de euro. Bărbatul a mai adăugat că în momentul în care a primit permisul de conducere bulgăresc l-a predat pe cel moldovenesc, fapt pentru care a fost convins că documentul prezentat la control este autentic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

  • Cu permisul fals la controlul de frontieră, susţinând că este autentic
  • Cu permisul fals la controlul de frontieră, susţinând că este autentic

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe