Contravaloarea unei vize de scurtă şedere  - 2.000 de euro şi o cercetare penală

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privința unei femei din Uzbekistan, care a prezentat la controlul de frontieră o viză de scurtă şedere falsă, cu scopul de a ajunge în Belgia.

În data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, pasageră într-un autocar cu destinația Belgia, cu cetăţenie Uzbekistan, în vârstă de 43 de ani.

 La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că paşaportul femeii avea aplicată o viză echivalentă unui permis de scurtă şedere, similară celor emise de Consulatul General al Belgiei la Istanbul.

În baza profilului de risc existent pe linia migraţiei ilegale şi existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că viza aplicată nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că pentru viza aplicată a achitat suma de 2.000 de euro unui concetăţean, cu scopul de a ajunge în Belgia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

  • Contravaloarea unei vize de scurtă şedere  - 2.000 de euro şi o cercetare penală

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe