Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat un cetăţean moldovean, care a încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 1.845 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 00.00, aceștia au observat pe malul râului Prut, cu ajutorul autospecialei de supraveghere cu termoviziune, două persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România şi se deplasau de la liziera râului Prut spre localitatea Podul Hagiului.

Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat în locul indicat, unde au fost descoperite trei colete suspecte, în extravilanul localităţii Gorban.

În urma verificării zonei, cuplul chinologic format dintr-un poliţist de frontieră şi un câine de urmă, a depistat o persoană care se ascundea în vegetaţia din apropiere.

Persoana a fost reţinută și identificată ca fiind cetăţeanul moldovean M.A., în vârstă de 18 ani. Acesta a declarat că împreună cu o altă persoană a trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei camere auto şi au continuat să se deplaseze spre interiorul tării, aproximativ doi km, când speriaţi de luminile autospecialei poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit. De asemenea, tânărul susţine faptul că detaliile privind livrarea coletelor nu îi erau cunoscute iar pentru activitatea desfăşurată urma să primească suma de 1000 lei moldoveneşti.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 1.845 pachete cu ţigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 21.000 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Tânărul a fost predat, în baza acordului încheiat cu R. Moldova, autorităților de frontieră din țara vecină, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

  • Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut
  • Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut
  • Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut
  • Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut
  • Contrabandă cu mii de ţigarete, peste râul Prut

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe