Conduceau ansambluri rutiere,deşi nu aveau permise de conducere valabile pentru aceasta

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați care au fost depistaţi conducând  ansambluri rutiere, deşi permisele de conducere valabil deţinute nu le dădeau acest drept.

În data de 27 septembrie a.c, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansmblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă, cu o masă totală maximă autorizată de 5.300 de kilograme.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz şi o remorcă, cu o masă totală maximă autorizată de 4.900 de kilograme.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că  cei doi conducători auto nu deţin premise de conducere valabile pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce vehiculele în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Conduceau ansambluri rutiere,deşi nu aveau permise de conducere valabile pentru aceasta

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe