Cetăţean român cercetat pentru abateri la regimul circulaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea efectuează cercetări pe numele unui tânăr care a fost depistat în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule, fără a deţine un permis de conducere.

În data de 9 august a.c., în jurul orei 07.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, județul Galați, a oprit în trafic pe comunicaţia DN 26 la intersecţia localităţilor de frontieră Cavadineşti - Vădeni, un ansamblu de autovehicule format dintr-un microbuz şi o platformă, pe care se afla un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, condus de ieşeanul Neculai P., în vârstă de 23 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul deține permis de conducere doar pentru categoria B, acesta fiindu-i suspendat pentru o încălcare a regimului circulaţiei, iar pentru ansamblul respectiv conducătorului auto îi era necesară categoria BE, conform OUG 195/2002, modificată.

Pe numele şoferului, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui drept de a conduce i-a fost suspendat.

  • Cetăţean român cercetat pentru abateri la regimul circulaţiei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe