Cetăţean moldovean depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași au depistat în zona de responsabilitate un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut.

În data de  09 mai  a.c., în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Orzeni, județul Iași, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din R. Moldova. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași.

În urma verificărilor specifice efectuate, dar şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoana este cetățean moldovean, în vârstă de 44 ani și a trecut râul Prut cu intenția de a ajunge în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

  • Cetăţean moldovean depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat
  • Cetăţean moldovean depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe