Cetățean din Republica Moldova căutat de autoritățile române, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un cetățean din Republica Moldova, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emisă de judecătoria Huși.

 În data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Vasile G., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emisă de judecătoria Huși, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe