Cetățean din Republica Moldova căutat de autoritățile din Federația Rusă, depistat la controlul de frontieră

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un cetățean din Repubica Moldova, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emisă de autoritățile din Federația Rusă.

În data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism înmatriculat în Federația Rusă, cetăţeanul din R. Moldova Timofei C., în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele tânărului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, emis de autorităţile din Federația Rusă la data de 31.03.2017. Persoana avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt cu violență săvârşită pe teritoriul rusesc.

Timofei C. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe