Cetățean din R. Moldova cercetat pentru o carte de identitate falsă descoperită asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 1 august  a.c., în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, ca pasager într-un autoturism, B.I., cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 48 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care în portmoneul lui B.I., a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia și având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 250 euro și că urma să folosească documentul pentru a-și găsi un loc de muncă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Cetățean din R. Moldova cercetat pentru o carte de identitate falsă descoperită asupra lui

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe