Certificate de atestare a dobândirii cetățeniei false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-Rutier efectuează cercetări în privinţa a trei cetățeni din R.Moldova care au prezentat la controlul de frontieră certificate de atestare a dobândirii cetățeniei false.

În data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați - I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri într-un autoturism marca Fiat Ulysee, înmatriculat în Bulgaria, trei cetățeni din R. Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani.

La controlul de frontieră, cei trei cetățeni au prezentat, pe lângă documentele de identitate și câte un certificat emis de către Ambasada Bulgariei din Chișinău, R. Moldova, care atesta dobândirea cetățeniei bulgare de fiecare dintre ei.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat acetea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Certificate de atestare a dobândirii cetățeniei false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe